Gå på mässa - inspiration till inredning

De flesta inredningsföretagen som designar för barn kommer ut med nya produkter vår och höst. Vissa har fler drop än så. Liewood är ett av de företag som har flera drop per år. Det är också ett av marknadens mest expansiva företag. Cam Cam Copenhagen som vi har gnällt lite på nyligen har nu tagit ett rejält tag om sitt nytänkande och kommer med flera nya produkter och nya print.

Båda dessa företag, och några till, har varit representerade på vinterns mässor. Där kan man se allt spännande de har på gång. Av alla kommande nyheter vill vi kort nämna några.

Cam Cam kommer med nya möbler i fina färger. Det är runda bord och stolar med hjärtan på. De är möjligtvis inte lika stabila som deras tidigare bord och stolar men kostar å andra sidan något mindre. Vi kan se att många vill ha båda eller en av dessa i sina barnrum. Cam Cam satsar konsekvent på FSC-certifierat trä i sina träprodukter. De har också nya kuddar på gång. Deras stjärnformade kuddar kommer i flera nya prints. Därtill kommer de med kuddar formade som snäckor. Kan bli ett fint tillskott. Tyget är ekologiskt och produkten som helhet är OCS-certifierad.

Liewood satsar nu på nattlampor. Det är både vägglampor i trä och bordslampor i silikon. De första är traditionella i alla avseenden. Alltså inte tillverkade av certifierat trä. De senare är uppladdningsbara och fria från skadliga ämnen. De har en tid släppt fina mjukisdjur i hög kvalitet. Till våren kommer någon slags flamingo som ser ganska rolig ut och senare till sommaren kommer dinosaurier. De senare är väldigt snygga och är vackra att ha på en hylla som prydnad. Det är troligt att de blir omtyckta av både barn och föräldrar.

Liewood har även nya färger på sina babynest på gång. Det blir lite starkare färger jämfört med de redan populära varianterna. Även färgerna på deras sänghimmel uppdateras. De väntar sig själva att den gröna kommer att bli populär. Som tidigare är de gjorda av ekologisk bomull och med oekotex-certifiering.

Ett annat av de fina inredningsmärkena är Roommate som kommer med nya detaljer till våren. Det blir ett nytillskott av speldosor (bl.a. väldigt söta kaniner), på kuddar och på sängkläder. Deras populära långa hund kommer i ny färg. Vårens färger känns väldigt höstiga då det är främst är brunt och mörkgrönt som gäller. Den långa taxen i brunt är riktigt snygg.

Denna säsong är det Franck & Fischer som har stannat i utvecklingen. Vi tycker inte att vi hittar någon ny produkt. Filibabba däremot har mycket nytt på gång. Allt har dock inte med inredning att göra. Det ska bli intressant att se vad Filibabba hittar på härnäst. En smart produkt är deras nya rektangulära lekmatta som går att vika ihop och ta med på resa/utflykt.

Avslutningsvis kan vi berätta att vi sprang på ett nytt märke, naturligtvis från Danmark, som kan bli populära inom inredning. Det heter Pine Cone. Alla deras textilier är GOTS-certifierade. De har dock en del produkter som består av andra komponenter än bomull. De har utvecklat en särskild ihopfällbar lekkonstruktion (se bilderna ovan) som kan användas till avslappning, lek eller motoriska utmaningar. Delarna i konstruktionen har olik geometriska former och ger därför olika utmaningar. De trekantinga delarna ska därför klättras, ålas eller hoppas över. Håll utkik efter deras produkter.

31 jan 2019