Harmonisk design från Cam Cam Copenhagen

2012 valde två arkitekter som brinner för barn och vackra miljöer att starta ett företag med inriktning på hållbarhet. De vill eftersträva lugna och harmoniska barnrum med produkter av högsta kvalitet. En bärande tanke är att produkterna ska hålla i flera generationer. För att de ska vara intressanta över tid ska designen vara så tidlös som möjligt. Tidlös skönhet.

Cam Cam Copenhagen är ett märke som ha två sidor. Man kan å ena sidan uppfatta det klassiska och stilfulla. Å andra sidan känns märket och produkterna aningen fantasilösa. Det kanske blir en effekt av att vilja designa tidlösa produkter. Det kan inte sticka ut för mycket om det ska kännas harmoniskt.

Därmed inte sagt att Cam Cam inte gör inredningsprodukter som sticker ut. Det gäller att använda dessa produkter som dekorativa detaljer för att helheten ska förbli harmonisk.

Cam Cams trämöbler är riktigt stadiga. De har klassiska harlekinmönster som ger en tidlös och snygg känsla. Hit räknas skötbordet, sängen, bänken och stolen. Även docksängen är av samma design. Bordet är dock enklast möjliga. Varje möbel finns i olika färger.

Många av Cam Cams lekmadrasser, puffar och filtar är kviltade. Det ger också en känsla av klassisk stil och tidlöshet. Det är vackert på ett enkelt sätt utan att sticka ut för mycket. Även vissa kuddar har kviltat överdrag som ger en stilfull känsla. Här finns det också former och mönster som sticker ut. Deras stjärnformade kuddar är exempel på detaljer som sticker ut och som är tänkta som inslag som piffar upp utan att störa helheten.

För den som vill piffa upp även på höjden kan man välja bland girlanger med vimplar eller luftballongslampor. De flesta alternativen har milda färger och neutrala mönster. Ett av de mest populära mönstren är pressed leaves som finns i två färgnyanser. Detta mönster går att hitta på speldosor och gripbollar. Det kommer även till sin rätt på sängkläder, babynest och skötbäddar. Här nedan syns den blå varianten på en tapet.

Det vi uppskattar mest med Cam Cam Copenhagen är att nästan allt de tillverkar och säljer är certifierat. Allt som är av bomull är GOTS-certifierat. Produkter som delvis innehåller bomull är OCS-certifierade. Träprodukterna är FCS-certifierade. Det känns som ett företag att lita på. De är genomtänkta i allt. Sedan kan man inte gilla allt men man kan gilla företagets ambitioner.

Cam Cams design passar oss i Norden rätt så bra. Det är inte alltid dansk design funkar i Sverige men Cam Cam hör till de märken som passar i hela Norden. Vi föreslår och rekommenderar att du som är intresserad av att köpa produkter från Cam Cam väljer en återförsäljare som har samma genomtänkta policy. Det finns några i Sverige. Tyvärr är det svårt att få tag på sängkläder med svenska mått. Annars går det att få tag på det mesta.

20 okt 2018