Rätt start presenterar Ugglan (Owls)

Rätt Start är ett företag som har gjort sig kända för i alla fall två saker. Det första är att de har rättigheter att använda en rad älskade svenska eller nordiska figurer på sina produkter. Hit hör Bamse, Mumin och figurer från Elsa Beskows illustrationer. Det andra är att de har tuffa certifieringar på en del av sina produkter. Framför allt produkter gjorda av bomull.

Nyligen har de lanserat en egen kollektion med ugglor (eller Owls som den heter). Uggleprintet, som har en viss retrokänsla, har blivit vida omtyckt. Vi ska visa upp några av produkterna som är gjorda av ekologisk och GOTS-certifeiad bomull.

Först ut har vi sängkläder med ett set bestående av örngott och påslakan. Det finns för både vagn/vagga och för spjälsäng. Tyget är rakt igenom gjort av ekologisk och GOTS-certifierad bomull. Det känns mjukt och kommer att klara många tvättar. På bilden ovan syns en närbild på printet på en kudde.

Till spjälsängen kan man komplettera med ett spjälsängsskydd med samma print. Det ger en behangligt och enhetligt intryck. Skyddet är fyllt med polyester (framgår inte om det är återvunnet). Yttertyget är ekologiskt och GOTS-certifierat. Hela produkten är certifierad enligt Oekotext standard 100, klass 1. Inga gifter i närheten av ditt sovande barn, med andra ord. Mobilen på bilden ovan är inte tillverkad av ekologiska material. Däremot är den certifierad enligt EN-71. Den gula filten på bilden är gjord av ekologisk och GOTS-certifierad bomull.

På bilden nedan kan man se en amningskudde och en skötbädd. Amingskudden är smalare i ena änden, till skillnad från andra amningskuddar som är symmetriska. Denna kuddde ger ett bättre stöd i olika situationer tack vare den särskilda formen. Man får vända kudden så som det känns bäst för den aktivitet man för närvarande håller på med. Yttertyget är av ekologisk och GOTS-certifeirad bomull. Fyllningen är av polyester. Hela produkten är certifierad enligt Oekotext standard 100, klass 1.

Skötbädden upplevs som ganska neutral och passar in på de flesta skötbord. Printet blir en snygg och trevlig detalj. Yttertyget är gjort av ekologisk och GOTS-certifierad bomull. Madrassen är gjord av polyurethanskum som är det vanligaste alternativet på marknaden. Det går inte att hitta så mycket bättre för skötbäddar. En certifiering för hela produkten ger dock en visss trygghet.

Sammanfattningsvis är den senaste kollektionen från Rätt Start mysig och fin. Retrostilen är tilltalande och printet passar in i många hem. Vi tror på denna kollektion och då särskilt på produkterna av bomull.

 

27 maj 2020