Snygg förvaring i barnrummet

En smart sida av inredning är att man kan ha "möbler" som bidrar till ordning samtidigt som de är snygga. Vi tänker på olika förvaringslösningar. Vissa av dessa förvaringslösningar har fler funktioner än andra. Innan vi ger oss in på dessa inredningsartiklar ska vi konstatera att det blir mycket danskt denna gång också. Vi har sökt fina svenska förvaringslösningar eller något liknande från andra länder men det går inte. För oss ska det vara ekologiskt och giftfritt och därtill snygg design. Där är danska tillverkare bäst.

Cam Cam Copenhagen har gjort en hel del förvaringsmöbler men denna förvaringsbänk är ändå det snyggaste och smaraste. Den är en fin möbel som går att sitta på samtidigt som den sväljer mycket saker. Finns även i mer neutrala färger som vitt eller grått.

Förvaringsbänken är gjord av FSC-certifierat trä. Den är målad med giftfri färg och är testad enligt EN71/3. Bänken är säker också, med ett lock som inte kan falla ned på barents fingrar. Den har stötdämpare. Därtill har vi det snygga och klassiska harlequin-mönstret som är gångbart i många miljöer.

Filibabba har en serie av kviltade förvaringstunnor (eller förvaringskorgar om du föredrar det). De är tillverkade av ekologisk bomull i form av en tjock canvas. Det vill säga tjock bomullsduk. Filibabba hör till ett av de få företag som har lyckats få GOTS-certifiering. Vi känner oss trygga med att de gör rena produkter.

Den första serien är ganska neutral rent färgmässigt. De färger som kommer senare under hösten är starkare. En grön variant och en gul variant. De är väldigt snygga, för den som vågar ta ut svängarna. Om man vill kan man vika ned kanten och få en något lägre korg. Perfekt för leksaker, klossar eller smutskläder. De funkar även till oss vuxna. I ovikt tillstånd är dessa förvaringstunnor 43 cm höga.

Nästa favorit är en kviltad förvaringskorg från Pine Cone. Det är ett lite mindre och ganska ungt företag som gör snygg ekologisk skandinavisk design. Denna fina korg som vi kan tänka oss att vuxna gillar minst lika mycket som barnen är 40 cm hög.

Förvaringskorgen är gjord av ekologisk bomullscanvas i dubbla lager vilket gör den väldigt stabil. Den är dessutom fylld med ett tunt lager polyester för att göra väggarna lite tjockare. Hela korgen är oekotex-certifierad. En giftfri inredningsartikel till barnrummet med andra ord. Eller till ditt eget sovrum/badrum.

Trots sin korta tid på marknaden har Liewoods inredningsartiklar blivit klassiker. Dessa två förvaringstunnor med panda- och kaninattribut är typiska exempel på detta. De är gjorda av ekologisk bomullscanvas och är tillverkade i en GOTS-certifierad fabrik.

Pandakorgen finns bara i en färg men kaninkorgen finns i många färger. De finns i två storlekar. Den största är 46 cm hög och den mindre är 30 cm hög. Det finns också ytterligare en mindre storlek som man kan hänga upp på en krok på väggen som är 18 cm hög.

Även Roommate har gjort förvaringskorgar som har funnits på marknaden en tid och blivit mycket uppskattade. De kviltade i två olika grå nyanser finns i två storlekar. Den större är 40 cm hög och den mindre är 35 cm hög. De är tillverkade av ekologisk bomull och fyllda med oekotex-certifierad polyester.

På utsidan är de vackert broderade. Korgarna ingår i serien Hello Sunshine som kom för några år sedan. För ungefär ett år sedan kom de grågröna korgarna med spöken på. De är inte lika eleganta men sprider lika mycket glädje i barnrummet.

För den som inte nöjer sig med en bänk eller en förvaringstunna finns det även fickor att hänga upp på väggen. Vi har tittat på två varianter. Den första hör till Roommates serie Hello Sunshine och den andra är gjord av Liewood. De är båda gjorda av ekologisk bomull. Den från Liewood kan knytas fast på spjälsängen eller skötbordet om man föredrar det.

Vi avslutar vår presentation med en ihopvikbar box från Pine Cone. Den är gjord av papp, klädd med ekologisk bomullscanvas. Måtten är 25x25x35 cm. Kan stå på golvet eller på en hylla. När man inte använder den kan man vika ihop den och stuva undan den utan att den tar plats. Enkelt och snyggt.

Vi vet att korgar och fickor från Roommate kan tvättas. Det gäller även Liewoods fickor. Liewoods tunnor ska inte tvättas. Inte heller korgen eller boxen från Pine Cone. Torka med fuktig trasa. Vi har ingen information om Filibabbas korgar.

Vi har sökt igenom vad som finns på marknaden och plockat ut våra favoriter. Det finns några till men dessa alternativ, t.ex. Firm livings förvaringskorg, har delvis plastad insida. Det tycker vi är onödigt när det finns bättre varianter. Vi hoppas att du har hittat något att tycka om. Kanske flera saker.

Några kommentarer eller tips?

 

17 aug 2019