Vårt statement

Välkommen till vår blogg och vårt första inlägg. Här skriver vi några rader om vad vi vill med denna blogg. Syftet består av två lika delar som förenas i ett. Först vill vi testa och visa upp snygg inredningsdesign till barnrummet. Det kan gälla allt från babyns första vagga och speldosa till femåringens nya matta och stol. Som nummer två ska allt vi visar upp vara producerat på ett så miljövänligt sätt som möjligt och ha så lite negativ påverkan på barnet som möjligt. I de fall det gäller textilier finns det certifieringar som GOTS och OCS för att täcka detta. När det gäller produkter av trä eller metall kan det vara lite knivigare. Om vi slår ihop dessa två delar får vi hållbar design för barnrummet. Då menar vi hållbar i en ekologisk, social, ekonomisk och hälsomässig mening.

Det finns idag ett flertal företag som uppfyller dessa krav. Vi letar rätt på dem och skriver om deras, i vårt tycke, finaste inredningsartiklar. Det troliga är att det främst blir skandinavisk design då det är lättast att få tag på och det som flest vill ha. I möjligaste mån ska vi också skriva om design från övriga europa och övriga världen. Ge oss gärna tips om du känner till något fint märke.

Vi är fullt medvetna om att det finns mängder av inredningsbloggar. Några av dem skriver också om inredning för baby och barn. Några av dem skriver om ekologisk/miljöcertifierad inredning både till vuxna och barn. Vad vi vet är ingen dedikerad att skriva om enbart ekologisk/miljöcertifierad inredning för baby och barn. Det är där vi delvis fyller ett tomrum och vill göra skillnad.

Välkommen att följa våra inlägg framöver. Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev så får du veta när det har kommit nya inlägg.

17 jul 2018