Certifierade babynest med handtag är säkra - några nyheter från SS19

Vårens nyheter av babynest från Liewood, Filibabba och Cam Cam Copenhagen visar upp den utveckling som tillverkarna ligger bakom. Varje märke satsar på sin särskilda finess.

Vi ska syna några nyheter och samtidigt slå tillbaka felaktiga föreställningar om babynest med handtag. Vi börjar just med Liewoods babynest med bärhandtag.

Varningar som kommer från olika håll om att babynest med bärhandtag inte är säkra är inte en generell varning. När Liewood utvcklade sitt babynest för några år sedan hade de fokus på att den skulle vara säker både när det gäller hållbarhet och att den inte på något sätt skulle skada barnet när det ligger i babynestet.

De kallar det babylift i kombination med babynest. Allt som marknadsförs som babylift ska uppfylla EUs säkerhetskrav enligt EN1466:2014/AC:2015. Liewoods babylift/babynest uppfyller dessa krav vilket både innebär att de håller för att lyfta även under påfrestande omständigheter och att de inte har andra säkerhetsbrister som att de t.ex. avger skadliga kemikalier.

Liewood är experter på babynest och deras produkter ska inte jämföras med vad privatpersoner gör eller vad småföretagare gör när de försöker tillverka babynest med handtag. Du kan lita på Liewoods produkter.

Under denna säsongen kom Liewood ut med flera nya färger. Ett av de finare färgerna är det mörkblå. Fyllning och överdrag motsvarar samma material som föregående. Läs vårt tidigare inlägg om babynest som är en generell guide. Tyget är ekologiskt och hela produkten är tillverkad i en GOTS-certifierad fabrik.

Filibabba som tidigare har tillverkat de populära babynesten med blå eller grå vågor samt babynesten med luftballonger har nu skapat helt nya serier. Deras babynest är kända för att vara ganska små och ganska mjuka vilket möjliggör att man lägger babynestet i barnvagnen. De mindre finns kvar men Filibabba har också satsat på nya nest som är lite större och stadigare.

Först ut var mönstret med växter från skogen. De kallar mönstret forest blue eller forest rose. Forest blue går i blå toner och forest rose går i gröna och rosaröda toner. Bakgrundsfärgen är beige. De ser inte så märkvärdiga ut på bild men i verkligheten är de väldigt snygga. Dessa babynest är något stabilare och något dyrare. Kan rekommenderas.

Ett helt nytt mönster från Filibabba är också det med fyrklöver. Mönstret finns i flera färger. Det mer neutrala är beiget. Det finns också ett mintfärgat och en mörkrosa. Vi tycker de är snygga alla tre. Om man gillar de lite skarpare färgerna är de självklara. Det senaste tyget i den något mindre storleken är ett mörkblått med valar på. Valen har blivit Filibabbas signum och nu finns den som textiltryck. Riktigt smakfullt.

Senast ut från Filibabba är deras nya nest med kapok-fyllning. Det har bara funnits tillgängligt en månad (i skrivande stund). De nya är ganska stora och stadiga. Förutom att de är fyllda av kapok som är en helt ren naturprodukt har de en finess. Det går att skilja ringen från madrassen. Man kan använda ringen runt barnet på olika platser. Till exempel i soffan, runt babygymet eller på lekmattan. Att de är delbara gör det också möjligt att tvätta delarna separat. De finns i två färger. En offwhite och en som är gråbrun.

Cam Cam Copenhagen har gjort många snygga och hållbara babynest sedan starten. Vi är särskilt förtjusta i att de är OCS-certifierade. Tyget är ekologiskt och hela nestet är giftfritt. Två av våra favoriter är Ocean respektive Dandelion. Ocean är en blandning av en ljusturkos ton och en mintgrön. Mönstret består av marina växter och djur. Deras senaste mönster, våren 2019, är Dandelion som betyder maskros. Det är offwhite och föreställer maskrosfrön som flyger i cirkelformationer. Många gillar detta mönster.

Cam Cam har också handtag på sina nya babynest men de sitter undertill. Man bör helst vara två när man lyfter babynestet. Tanken är att man ska kunna flytta med sig nestet från ett rum till ett annat utan att behöva lyfta ur barnet när det sover. Cam Cams babynest är stabilt med en stadig bottenplatta så det håller för att bära. Däremot är det inget man tar med sig hemifrån.

De nya nesten från dessa tre specialister på babynest har i vårt tycke designat några av de snyggaste, mest funktionella och mest hållbara på marknaden denna vår och sommar. Vilket man ska välja beror på vad man behöver. Liewood har gjort de mest portabla och säkra. Filibabbas små passar i barnvagnen. De bästa ur miljö- och hälsosynpunkt är Filibabbas nest med kapokfyllning och Cam Cams OCS-certifierade nest.

Alla nya babynest har i grunden ett bra miljötänk. Det är ett av våra grundkriterier för att de ska platsa i denna blogg. I övrigt får funktion och smak avgöra vilket du ska välja.

24 jun 2019