Välj rätt barnmöbler och inredning för barnrum

Gästinlägg

Barnrumsinredning som belysning, tapeter och mattor skapar tillsammans med bra förvaring, ett barnrum med hög trivsel. Ett väl inrett barnrum lockar till lek samt till avkoppling. Barn som trivs i sina rum använder barnrummet ofta.

Inred barnrum - vad ska du tänka på?

FOTO. MRS MIGHETTO. POSTERS FÖR BARNRUM. KOLLEKTION 2020.

1. Planera barnrummet utifrån vad rummet ska erbjuda. Är huvudsyftet lek, bör barnrummets kvadratmeter nyttjas som lekytor. Även om barnet fortfarande sover i föräldrasovrummet bör en egen säng finnas på plats i barnets rum. Ta hänsyn till om barnrummet ska ha fler funktioner så som plats för läxläsning.

2. Väl barnmöbler med omsorg då det ofta är det som kostar mest i barnrummet. Barnsäng med multifunktion och som kan byggas om vartefter barnet växer är varmt rekommenderat. Väl hög kvalitet framför "slit och släng". Barnsängen bör erbjuda förvaringsmöjligheter. Se barnsängar här.

3. Väl den känsla och stil som ska prägla barnrummet. En harmonisk känsla är att föredra. Hos Solhem Inredning finns barnrumsinredning och barnmöbler i nordisk stil tillverkade i naturliga material som massivt trä. Lugna färgval och hållbara material är en investering för framtiden och behöver inte bytas ut när barnet blir äldre.

4. Skapa en mysig atmosfär med barnlampor. Minst fem ljuskällorska finnas i ett barnrum. Vägglampa, taklampa, fönsterlampa och sänglampa. En fondtapet i lugn men fantasifull design är ett enkelt sätt att få till ett tema, t.ex. skogstema. Tapetseras bara en vägg är det enkelt att förnya. En stor mjuk matta som harmoniserar i färg med övrig barnrumsinredning är mysigt och dämpar ljud. Välj dock alltid mattor som inte är större än att du enkelt kan skaka dem.

Om ett barnrum är tänkt för läxläsning bör skrivbord och barnstol finnas. Barnskrivbordet är även bra för pyssel och lek. Tänk på att lämna plats för barngarderob och skötbord eller en byrå.

Få ihop en fin helhet genom att välja gardiner, sängkläder och prydnadskuddar i färgnyanser som går samman. Färger i vald textil bör återfinnas i tapet och mattor. Beställ färg- och tapetprover och gör ett kollage. Det är både roligt och hjälper till i planeringen. Känner du dig osäker är det bra att anlita en inredare som kan hjälpa dig att få fram rätt känsla i barnrummet.

 

Källa: Denna artikel är baserad på innehåll från inredningsföretaget Solhem Inredning, ett svenskt företag som erbjuder barnrumsinredning och barnmöbler med leverans inom EU.

11 maj 2020