Ekobabydesign.se

Barn & babyrum

Hem > Barn & babyrum

Länkar

Myspöl

Läs mer »

Barn & babyrum

Läs mer »

Barn & babyrum – Inredningstips

Det finns mängder med roliga, fina och mysiga inredningstips du kan använda till babyrummet. Här nedan hittar du våra absolut bästa tips på barn & babyrum-inredning med olika tema och dekorationer, t.ex. barnrum med skogstema eller hur du dekorerar en sänghimmel på bästa sätt.

Inred barn- & babyrum – 6 tips

Vill du hitta bästa sätt att inreda ditt babyrum för att få en så ombonad och mysig atmosfär som möjligt? Här nedan hittar du sex stycken tips du kan använda för både pojkar och flickor.

1. Skaffa en mysig barnmatta

Inget barnrum är komplett utan en riktigt fin barnrumsmatta. Med barnrumsmattor blir rummet inte bara mer ombonat, utan det blir också behagligare och varmare. Du kan enkelt finna fina barnrumsmattor online som fungerar lika bra som dekoration som golvvärmare eller lekmatta. Här rekommenderar vi att du väljer en matta som är enkel att hålla ren och dammsuga, samtidigt som den bör vara mysig att sitta på.

2. Tapet med skogstema

Väggarna utgör en mycket stor del av barnrummet och därför är det viktigt att du väljer färg eller tapet med omsorg. Något som är mycket fint och rofyllt att ha i barnrummet är en tapet med skogstema, t.ex. vilda djur eller gröna växter. Du behöver naturligtvis inte täcka hela rummet i samma tapet, utan oftast räcker det med en fondvägg till barnrum med denna design.

3. Inred med fin barngarderob

Med en barngarderob i ditt babyrum kan du inte bara se till att alla kläder är organiserade, utan du kan också välja en så snygg garderob att den blir till en del av inredningen. Vill du göra garderoben personlig kan du med fördel köpa en väldigt neutral garderob och sedan måla eller använda tapet för att göra den unik.

4. Dekorera med sänghimmel

En sänghimmel är en mycket vacker detalj i ett babyrum. Den ger en ombonad och trygg känsla för både små och stora barn. En sänghimmel kan dessutom hängas på många olika sätt och se ut på än fler. Det innebär att du enkelt kan välja en design som passar just ditt barns rum, med ett tyg i en kulör du gillar. Ett mörkare tyg ger lugn och minskar dessutom risken för att ditt barn ska störas av dagsljus under dagsvilan eller när sommarsolen är uppe alldeles för tidigt.

5. Sätt upp väggdekaler

Väggdekaler är inte bara roliga för ditt barn att titta på, utan de är också ett mycket snabbt och enkelt sätt för dig att dekorera ditt barns rum. Det finns mängder med fina dekaler som du kan använda dig av för att skapa ett rum som är så mysigt och personligt som möjligt. Vad sägs om hoppande kaniner nere i golvnivå eller varför inte fina moln på väggen ovanför huvudgaveln på sängen? Här är det du som bestämmer vad som passar bäst.

6. Lys upp rummet med en fönsterlampa

Ditt barn bör inte bara ha bra takbelysning i barnrummet, utan det är minst lika viktigt med mysbelysning som sätter rätt stämning och som gör det enklare att komma ner i varm. Med fina barnlampor i form av en fönsterlampa till barnrum kan du skapa just den stämningen. Fönsterlampor ger dessutom en lyxigare touch till barnrummet och får det att se mer välinrett och genomtänkt ut. Kom ihåg att skaffa en fönsterlampa med en tillräckligt lång kontakt, så slipper du onödiga förlängningar.