Ekobabydesign.se

Utelekar för barn

Hem > Utelekar för barn

Länkar

Myspöl

Läs mer »

Barn & babyrum

Läs mer »

Utelekar för barn

Söker du efter roliga utelekar för barn? Det finns många fördelar med att vistas utomhus och kanske är det också därför vi föräldrar tjatar på barnen att gå ut i friska luften. Det kan dock vara svårt att komma på vad man ska göra på egen hand. Här nedan kan du därför hitta förslag på ett flertal riktigt bra och roliga utelekar för barn som passar i olika åldrar.

Köpa gummimatta för utomhusaktiviteter

Med en gummimatta kan du se till att skapa en lekplats utomhus som är både bekvämare och tryggare för barn. Vill du köpa gummimatta för lekplats eller utomhuslekar gäller det att hitta en bra och pålitlig återförsäljare.

CADO

En gummimatta för lekplats är något du kan se på de allra flesta offentliga lekplatser, men är också något du kan investera i till din egen trädgård. En gummimatta ger ett skönt och bekvämt underlag, vilket även minskar risken för skador om ditt barn skulle råka falla. Söker du efter en riktigt bra återförsäljare erbjuder CADO gummimatta för lekplats i offentliga miljöer. De har högkvalitativa gummimattor, gummiplattor eller gummiasfalt som kan användas på många olika sätt, t.ex. vid rutschkanor, på skolgårdar eller på bollplaner för mindre barn. Önskar du hjälp kring specifika mått, eller andra detaljer kring din beställning, kan du enkelt kontakta dem via hemsidan.

Unisport

Söker du en tunn eller tjock gummimatta erbjuder Unisport flera modeller för olika typer av behov och ändamål. Med en tjock gummimatta säkerställer du bästa möjliga komfort och stötdämpning, medan en tunnare variant är utmärkt för bland annat gym eller idrottshallar. Här hittar du även modeller i många olika färger och design, så att du kan hitta en som passar dig och ditt projekt så bra som möjligt. Unisport erbjuder även gummimattor som med fördel kan användas i trappor eller i omklädningsrum också. 

4 tips på roliga utelekar för barn

Det finns många roliga utelekar för barn som håller flåset uppe och samtidigt ger underhållning. Här nedan hittar du tips på fyra stycken bra, roliga och givande lekar som även du som förälder kan vara delaktig i.

1. Måla med akvarellfärg utomhus

Måla är inte bara något ni kan göra hemma vid köksbordet, utan det går minst lika bra att måla utomhus tillsammans med dina barn. Att måla utomhus lockar dessutom fram barnens kreativitet, genom inspiration från naturens färger, ljud och lukter. Letar du efter passande målarfärger, eller skolfärg kan du besöka IB Wahlström. De har ett mycket stort och gediget utbud av pennor och färger. Här finner du prisvärda målarfärger för skolundervisning eller för andra barnaktiviteter. Dessutom erbjuder de mängder med målartillbehör – så som penslar, papper och annat hobbymaterial.

2. Testa på hinderbarna

Har ni mycket utrymme ni har möjlighet att nyttja kan ni med fördel bygga en hinderbana utomhus. En hinderbana kan ni t.ex. bygga i trädgården med hjälp av grenar, hopprep, bollar och rockringar, men ni kan också bygga den ute i skogen och använda det som naturen har att erbjuda. En hinderbana kan även du som förälder vara delaktig i att ta dig runt eller varför inte familjens hund. Vill ni göra det till en tävling kan ni även ta tid.

3. Lek skattjakt

Är det fint väder ute är det naturligtvis bra att spendera tid utomhus. Här kan du som förälder lyckas få dina barn underhållna i timmar, speciellt om du använder dig av den här roliga utomhusleken. Att gå på skattjakt är otroligt roligt för barn och ännu mer spännande blir det om det också finns en karta. Göm något roligt i trädgården eller i skogen och låt sedan barnen gå ut och leka. Är det små barn ska du alltid vara närvarande.

4. Lek kurragömma

Vem kan hitta vem snabbast? Kurragömma är en riktig klassiker som aldrig tycks gå ur tiden. Kurragömma är en mycket rolig och underhållande lek som de allra flesta känner till eller som man åtminstone kan lära sig väldigt snabbt. Vill ni ha extra mycket gömställen kan ni med fördel leka leken utomhus istället för inomhus. Se bara till att ni väljer ett specifikt område som barnen inte får gå utanför, så att du är säker på att de håller sig trygga.

Vill du ha fler tips? Läs mer om 15 roliga utomhuslekar här!

5 fördelar med utomhuslek

Det finns många fördelar med utomhuslek. Den allra främsta är kanske den friska luften, men det finns också betydligt mer utrymme och fler möjligheter till roliga och annorlunda lekar. Vill du läsa mer om vad forskningen säger om utelekens positiva effekter för barn kan du ta del av en artikel hos Friluftsfrämjandet. Nedan listar vi fem fördelar med utomhuslek.

  1. När ni leker utomhus får dina barn möjlighet till frisk och skön luft. Det ger mer syre till kroppen och gör barnen gladare.
  2. För att barn (och vuxna) ska må bra är det viktigt att de får i sig tillräckligt med D-vitamin från solen – vilket de får om ni vistas utomhus.
  3. Utomhus är det fritt fram att skapa lekar som inkluderar vatten. Vattenlekar är extra uppskattade när det är extra varmt ute. 
  4. Inomhus blir ni begränsade av ytan och inte minst av möbler och andra känsliga dekorationer. Utomhus får ni mer plats att vistas på och kan därför leka mycket friare.
  5. Med utomhuslek kan ni både lära och leka på en och samma gång. Naturen bjuder på många spännande saker som insekter, kottar och annat värt att titta närmare på.